نیکان

محل استقرار کامپیوتر در منازل، یکی از مشکلات اصلی در زمینه اعتیادهای اینترنتی و آسیب‌های اجتماعی است. چنانکه بررسی ها نشان می دهد، متأسفانه ۳۰ درصد کامپیوترهای خانگی در اتاق خواب فرزندان قرار دارد و آنها به راحتی می‌توانند ساعت‌های متناوبی را با کامپیوتر کار کنند و در سایت‌های نامناسب پرسه بزنند. حتی تلویزیون که ابزار نسبتاً قدیمی است، می‌تواند فرد را معتاد کند و تا ساعت‌ها در شبکه‌های تلویزیونی پرسه بزند و به صرف روشن بودن تلویزیون و گذراندن وقت، معتاد شود.

معمولاً کودکان و نوجوانان برای از دست ندادن امکانات استفاده از اینترنت و پرسه زدن در فضای اینترنت، گاهی مجبور به نوعی پنهان‌کاری از والدین می شوند.

از این رو باید ضمن اینکه خلوت کودکان و نوجوانان را به رسمیت بشناسیم، به جای رفتارهای خشن و قهرآمیز، بیاموزیم چه طور اعتماد فرزندان را جلب کنیم و  در جریان مسائل خصوصی آنها قرار گیریم.
والدین تا زمانی که فرزندان‌شان از عهده رانندگی بر نمی‌آیند. اتومبیل در اختیارشان قرار نمی‌دهند؛ زیرا از بروز حوادث خطرناک می‌ترسند، به همین نسبت والدین نباید با تأمین امکانات اینترنت، موبایل و کامپیوتر، فرزندان را به حال خود رها کنند و آنها را با دنیایی از تصاویر و اطلاعات درست و نادرست تنها بگذارند.

اینترنت همانند دیگر وسایل ارتباطی می‌تواند نعمت یا نقمت باشد. نوع استفاده از این امکان گسترده و شگفت، سودمندی یا زیان‌مندی آن را رقم می زند.

تصور کنید نوجوانی با یک دنیا کنجکاوی بر سفره سرشار از تنوع و اطلاعات حاضر شود، در این شرایط طبیعی است که عطش کنجکاوی، وی را به هر سویی خواهد کشاند و تنها وجود پارهای از قوانین و شرایط محیطی و فردی است که میتواند او را از آسیبها و جنبههای منفی اینترنت محفوظ دارد.

برخی کارشناسان معتقدند، ۸۰ درصد پرسه زدن اینترنتی نوجوانان در دنیا و از جمله در ایران، در سایت‌های ضد اخلاقی و گاه جنسی است.

دوست‌یابی‌های اینترنتی از طریق چت، خودکشی اینترنتی، سرقت اینترنتی، افزایش فاصله میان دنیای واقعی و تخیلی و مجازی، پرسه زدن در سایت‌های به شدت غیر اخلاقی و ضد ارزشی و دینی، مقوله‌ای است که هویت یابی و هویت جویی نسل جوان و نوجوان در ابعاد جنسی، فکری، اخلاقی و دینی را تحت تأثیر قرار می دهد.

روش استفاده از این فن‌آوری، به بافت خانوادگی کاربر بستگی دارد.

  نوجوانانی که با والدین یا بزرگسالان، ارتباطی نزدیک، مستمر و باز دارند و این افراد نحوه استفاده مثبت از اینترنت را به آنها آموزش می‌دهند، استفاده مفیدتری از آن می‌کنند.

برعکس، دخترانی که از شبکه اینترنت استفاده منفی می‌کنند، افرادی هستند که خانواده بر کارشان نظارتی ندارد و آنها ساعت‌های متمادی به شبکه وصل می شوند.

بسیاری از بازی‌های کامپیوتری و استفاده بیش از حد رسانه‌های جمعی به دلیل داشتن صفحات گوناگون، تنوع رنگ و شبکه باعث  تأثیرات منفی روی مغز و اعصاب کودکان و نوجوانان و عصبانیت‌های بدون دلیل افراد می شود و وضعیت تحصیلی کودکان و نوجوانان را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

جمعه 6 بهمن 1396برچسب:نیکان، آسیب اجتماعی, :: 1:55 ::  نويسنده : علی یگانه

ﺑﺎﯾﺴﺘﯽ در ﻣﺴﯿﺮ آﻣﻮزش اﺧﻼق اﺳﺘﻔﺎده از ﻓﻀﺎي ﻣﺠﺎزي ﮔﺎم ﺑﺮداﺷﺘﻪ و در ﻣﺮاﮐﺰ اراﺋﻪ ﺧﺪﻣﺎت اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ ﻧﻈﺎرت ﺑﯿﺸﺘﺮي ﺻﻮرت ﮔﯿﺮد. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﯾﺎﻓﺘﻪﻫﺎي اﯾﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﺧﺎﻧﻮادهﻧﻈﺎرت ﮐﺎﻓﯽ ﺑﺮ ﮔﺸﺖزﻧﯽ اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ ﻓﺮزﻧﺪان ﺧﻮد ﻧﺪارﻧﺪ و ﺑﺎﯾﺴﺘﯽ ﻧﻈﺎرت ﺧﻮد را ﺑﺎﻻ ﺑﺮده و ﻫﺸﺪارﻫﺎي ﻻزم در راﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﻋﻮاﻗﺐ اﯾﻦ ﭘﺪﯾﺪه را ﺑﻪ ﮐﻮدﮐﺎن ﺧﻮد ﮔﻮﺷﺰد ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ. ﺗﻘﻮﯾﺖ وبﺳﺎﯾﺖﻫﺎ و ﭘﺎﯾﮕﺎهﻫﺎي ﻣﺠﺎزي اﺧﻼﻗﯽ، ﺳﺮﮔﺮﻣﯽ و ﺗﻔﺮﯾﺤﯽ وﯾﮋهي ﺟﻮاﻧﺎن ﻧﯿﺰ ﺑﺎﯾﺴﺘﯽ در دﺳﺘﻮر ﮐﺎر ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﻦ واﻗﻊ ﮔﺮدد و ﺑﺎ ﮔﺴﺘﺮش اﯾﻦ ﻣﻮارد ﺑﺮ ﻣﯿﺰان و ﻧﻮع ﻓﺮاﻏﺖ ﻣﺠﺎزي اﯾﻦ ﻗﺸﺮ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﮐﺎﻣﻞ اﻋﻤﺎل ﺷﻮد.

جمعه 6 بهمن 1396برچسب:نیکان، آسیب اجتماعی, :: 1:54 ::  نويسنده : علی یگانه

ﯾﺎﻓﺘﻪﻫﺎ از ﺳﻮي دﯾﮕﺮ ﻟﺰوم ﺗﺄﮐﯿﺪ ﻫﺮ ﭼﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﺮ ﻧﻈﺎرت واﻟﺪﯾﻦ را ﻧﺸﺎن داده ﺑﻪ ﻃﻮري ﮐﻪ اﯾﻦ ﻣﺴﺌﻠﻪ ﻫﺮ ﭼﻘﺪر ﻗﻮت ﮔﯿﺮد ﻣﯿﺰان ﺑﺎزدﯾﺪ ﮐﺎرﺑﺮان ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽﯾﺎﺑﺪ.

رﺷﺪ ﭘﺪﯾﺪهي ﭘﻮرﻧﻮﮔﺮاﻓﯽ در اﯾﻨﺘﺮﻧﺖ ﺳﺒﺐ ﮔﺮدﯾﺪه اﺳﺖ اﯾﻦ ﮔﺮوه ﺑﺎ ﺗﻬﺪﯾﺪات ﺟﺪي رواﻧﯽ و اﺧﻼﻗﯽ روﺑﺮو ﺷﻮﻧﺪ.

اﮔﺮﭼﻪ اﯾﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﺑﻪ ﺑﺨﺸﯽ از ﻣﻔﺎﺳﺪ ﻏﯿﺮ اﺧﻼﻗﯽ در اﯾﻨﺘﺮﻧﺖ ﻣﯽﭘﺮدازد اﻣﺎ، ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ و ﺷﻨﺎﺧﺖ ﻋﻤﻖ اﯾﻦ ﻣﺴﺌﻠﻪي اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ، ﺧﺎﻧﻮادﮔﯽ و رواﻧﯽ ﺑﯿﺶاز ﺑﯿﺶ اﺣﺴﺎس ﺷﺪه و ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ ﻟﺰوم ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﯾﻦ ﭘﺪﯾﺪه ﻣﻬﻢ ﺟﻠﻮه ﻧﻤﻮده و ﻫﻤﺖ واﻻي ﻣﺪﯾﺮان و دﺳﺖاﻧﺪرﮐﺎران ﻓﻨﺂوري اﻃﻼﻋﺎت و ارﺗﺒﺎﻃﺎت ﻣﺠﺎزي را ﻣﯽﻃﻠﺒﺪ. 

جمعه 6 بهمن 1396برچسب:نیکان، آسیب اجتماعی, :: 1:51 ::  نويسنده : علی یگانه

اﮔﺮﭼﻪ اﯾﻦ ﻣﻮارد در ﺗﻤﺎﻣﯽ اﻓﺮاد ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻧﻤﯽﺷﻮد، وﻟﯽ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ اﯾﻦ ﻧﻮع رﻓﺘﺎر در ﻓﻀﺎي ﻣﺠﺎزي ﻣﯽﭘﺮدازﻧﺪ، ﯾﮏ ﯾﺎ ﭼﻨﺪ وﯾﮋﮔﯽ از ﻣﻮارد ﺑﺎﻻ را دارﻧﺪ. ﻟﺬا از ﻣﺒﺎﻧﯽ ﻧﻈﺮي و ﺗﺠﺮﺑﯽ ﭘﮋوﻫﺶ ﻣﯽﺗﻮان ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﺮﻓﺖ ﮐﻪ، اﯾﻨﺘﺮﻧﺖ ﺑﻪ ﺗﻌﺒﯿﺮ ﻫﺎﺑﺮﻣﺎس ﯾﮏ ﺣﻮزه ﻋﻤﻮﻣﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ارﺗﺒﺎﻃﺎت را از ﺗﻤﺎﻣﯽ ﺟﻨﺒﻪﻫﺎي ﻣﺜﺒﺖ و ﻣﻨﻔﯽ ﺗﺴﻬﯿﻞ و ﺑﺪان ﺳﺮﻋﺖ داده و ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ارزان ﺑﻮدن آن در ﺣﺎل رﺷﺪ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ.

اﯾﻦ ارﺗﺒﺎﻃﺎت ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ در زﻣﯿﻨﻪ ﭘﻮرﻧﻮﮔﺮاﻓﯽ و ﺑﻪ ﺗﺒﻊ آن ﭘﻮرﻧﻮﮔﺮاﻓﯽ ﻣﺠﺎزي ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ ﻗﺮار ﮔﯿﺮد ﺑﻪ اﯾﻦ ﺳﺒﺐ ﮐﻨﺶ ارﺗﺒﺎﻃﯽ ﮐﻪ ﺑﯿﻦ ﮐﺎرﺑﺮ و ﻣﺤﺘﻮاي ﭘﻮرﻧﻮﮔﺮاﻓﯽ وﺟﻮد دارد ﺑﻪ دور از ﻧﻈﺎرت و ﮐﻨﺘﺮل در ﺣﺎل ﻗﻮت ﮔﺮﻓﺘﻦ اﺳﺖ و ﺑﺎ ﻇﻬﻮر ﮔﺮوهﻫﺎي اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ اﯾﻦ ﭘﺪﯾﺪه ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺷﺪه و ﭘﻮرﻧﻮﮔﺮاﻓﯽ اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ ﺑﺎ دﻗﺖ ﺑﯿﺸﺘﺮي از ﺳﻮي ﻣﺪﯾﺮان و در ﻧﺘﯿﺠﻪ اﻓﺰاﯾﺶ اﺳﺘﻘﺒﺎل ﮐﺎرﺑﺮان ﻫﻤﺮاه ﺑﻮده اﺳﺖ.

جمعه 6 بهمن 1396برچسب:نیکان، آسیب اجتماعی, :: 1:51 ::  نويسنده : علی یگانه

ﮔﺮوه اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ ﺑﻪ ﺗﻌﺒﯿﺮ ﮐﻠﯽ و وﻟﺨﺎرت؛ ﻓﺮد را ﺗﺤﺖ ﻓﺸﺎر ﻫﻨﺠﺎر ﮔﺮوﻫﯽ ﻗﺮار ﻣﯽ دﻫﺪ ﺗﺎ ﭘﯿﺎم ﮔﺮوه را درﯾﺎﻓﺖ ﻧﻤﺎﯾﺪ و ﻣﻮرد ﺗﺎﯾﯿﺪ ﮔﺮوه ﻗﺮار ﮔﯿﺮد.

ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﻈﺮﯾﻪي ارﺗﺒﺎط ﺟﻤﻌﯽ؛ ﻫﺮ ﭼﻪ ﮐﺎرﺑﺮ ﻣﺪت زﻣﺎن ﺑﯿﺸﺘﺮي در ﯾﮏ ﮔﺮوه اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ ﻋﻀﻮﯾﺖ داﺷﺘﻪ و از ﭘﯿﺎمﻫﺎي آن اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﻮده و ﺑﺮاي اﻋﻀﺎء ﭘﯿﺎم ارﺳﺎل ﻧﻤﺎﯾﺪ ﻣﯿﺰان ﺗﺄﺛﯿﺮﭘﺬﯾﺮي وي از آن ﮔﺮوه ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد.

ﻧﻈﺮﯾﺎت ﮔﺮﯾﺴﻮن و اﻧﺪرﺳﻮن؛ ﺑﻪ ﯾﺎدﮔﯿﺮي از ﻃﺮﯾﻖ اﯾﻨﺘﺮﻧﺖ است ﮐﻪ ﯾﺎدﮔﯿﺮي رﻓﺘﺎرﻫﺎي اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ و ﻓﺮدي ﺧﺎص را در ﻫﻤﻪﺟﺎ و ﻫﺮ زﻣﺎن ﻣﯿﺴﺮ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.

ﯾﺎﻧﮓ ﻧﯿﺰ ﺑﻪ ﻣﺴﺎﻟﻪ اﻋﺘﯿﺎد ﺑﻪ اﯾﻨﺘﺮﻧﺖ اﺷﺎره ﻧﻤﻮد ﮐﻪ ﺑﺮ اﺛﺮ آن ﮐﺎرﺑﺮان ﻣﺪت زﻣﺎن ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻬﯽ را در اﺗﺎقﻫﺎي ﮔﻔﺘﮕﻮي اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ ﮔﺬراﻧﺪه و ﯾﺎ ﭘﯿﺎم ﻫﺎي ﺧﺼﻮﺻﯽ ﺧﺎﺻﯽ ﺑﺎ ﻣﺤﺘﻮاي ﭘﻮرﻧﻮﮔﺮاﻓﯽ را ﺑﺮاي دﯾﮕﺮان ارﺳﺎل ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ .ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﺒﺎﺣﺚ ﻣﻄﺮح در ﺑﺨﺶ ﭘﯿﺸﯿﻦ و روﯾﮑﺮدﻫﺎي ﻧﻈﺮي، ﻓﺮﺿﯿﺎت زﯾﺮ ﻣﺪﻧﻈﺮ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ.

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان نیکان و آدرس ataataee.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: