نیکان
دو شنبه 22 مرداد 1397برچسب:نیکان، جریان شناسی، فرقه, :: 17:54 ::  نويسنده : علی یگانه

فرایند عضوگیری فرقه‌ها

2) دعوت:

و این تجربه نشان داد که چقدر کسی به سادگی می‌تواند با بیانات نرم، جذبه و عناوین جالب –که همگی آنها ساختگی است- گول بخورد یا به یک فرقه بپیوندد. چرا که تصور دعوت شدگان بر این بود که فرقه‌ها با موعظه‌های طولانی در خصوص گناه یا رستگاری، یا چیزی از این نوع و با بحث‌های مفصل افراد را جذب می‌کنند.

دو شنبه 22 مرداد 1397برچسب:نیکان، جریان شناسی، فرقه, :: 17:53 ::  نويسنده : علی یگانه

فرایند عضوگیری فرقه‌ها

2) دعوت:

الف) عضوگیری خیابانی: در یک آزمایشی که توسط یکی از اعضای سابق فرقه برای عضوگیری خیابانی صورت گرفت؛ اغلب کسانی‌که مورد مراجعه قرار می‌گرفتند؛ می‌پرسیدند: «ولی تو چطور فهمیدی که من به فلان گروه علاقمند هستم؟» که در پاسخ نشان داد که چگونه خود او نشانه‌هایی حاوی اطلاعات مربوطه را داده و لذا وی پیشنهاد خود را منطبق با علایقی که فرد ناخودآگاه ابراز کرده، مطرح نموده است.

دو شنبه 22 مرداد 1397برچسب:نیکان، جریان شناسی، فرقه, :: 17:52 ::  نويسنده : علی یگانه

فرایند عضوگیری فرقه‌ها

2) دعوت:

گروه مقدم ارگانی است که به عنوان جبهه‌ای کاذب برای عملی غیر از هدف واقعی که پشت پرده باقی می‌ماند، خدمت می‌کند. اغلب فرقه‌ها دارای گروه مقدم هستنند، که برخی اوقات انواع متعددی دارند که به طور خاص به منظور جذب افراد با علایق متنوع به وجود آمده‌اند. در میان این گروه‌های مقدم، کلاس‌های آموزشی، گروه‌های مدیریت یا تعلیمات مشاغل، فعالیت‌های مردمی، دفاتر پزشکی، درمانگاه‌های روانپزشکی و مجموعه‌های چاپ و انتشارات به چشم می‌خورند.

دو شنبه 22 مرداد 1397برچسب:نیکان، جریان شناسی، فرقه, :: 17:52 ::  نويسنده : علی یگانه

فرایند عضوگیری فرقه‌ها

2) دعوت:

عموما وقتی فردی به اولین مناسبت دعوت شده می‌رود، هیچ نشانه‌ای از وجود یک سازمان مشاهده نمی‌کند و اغلب حتی نام رهبر هم تا زمانی که فرد به شبکه عضوگیری تا مراحلی وارد نشده باشد، نزد او مطرح نمی‌شود.

دو شنبه 22 مرداد 1397برچسب:نیکان، جریان شناسی، فرقه, :: 17:51 ::  نويسنده : علی یگانه

فرایند عضوگیری فرقه‌ها

2) دعوت:

سوم؛ رابط عضوگیری نقش آینه را برای علایق و ویژگی‌های خاص عضو بالقوه ایفا می‌نماید. این علایق می‌تواند معنوی، پرورشی، سیاسی، موسیقی یا هر چیز دیگری باشد. رابط عضوگیری سپس به عضو بالقوه نشان می‌دهد که یزی برای ارایه دارد که می‌تواند برای شروع به صورت دعوتی جذاب به یک جلسه، کلاس، یا شام طرح گردد.

دو شنبه 22 مرداد 1397برچسب:نیکان، جریان شناسی، فرقه, :: 17:50 ::  نويسنده : علی یگانه

فرایند عضوگیری فرقه‌ها

2) دعوت:

زمانی که اولین تماس با یک عضو آینده صورت می‌گیرد، مرحله مجاب‌سازی ممکن است؛

اول؛ فرد رابط عضوگیری، که به هیچ وجه تهدیدآمیز به نظر نمی‌رسد، اطلاعاتی در خصوص عضو بالقوه جمع می‌کند تا چنین وانمود کند که مراجعه کننده و مراجعه شونده شبیه به هم بوده، وجوه مشترمک فراوانی دارند و همچنین در هماهنگی کامل بسر می‌برند‌.

دو شنبه 22 مرداد 1397برچسب:نیکان، جریان شناسی، فرقه, :: 17:50 ::  نويسنده : علی یگانه

فرایند عضوگیری فرقه‌ها

2) دعوت:

دوم؛ در این روند، رابط عضوگیری به عضو بالقوه این احساس را می‌دهد که او با مراجعه کننده که فردی خوب و صالح بوده، توجه و علاقه خاصی به وی دارد، در تطابق کامل است.

دو شنبه 22 مرداد 1397برچسب:نیکان، جریان شناسی، فرقه, :: 17:49 ::  نويسنده : علی یگانه

فرایند عضوگیری فرقه‌ها

ت) فرقه‌ها کجا به عضوگیری می‌پردازند؟

اگر چه فرقه‌ها در همه جا فعال هستند، ولی محیط‌های مدرسه و دانشگاه میدان مستعدی برای عضوگیری تمامی انواع فرقه‌‌ها از دهه 60م بوده است.  تحقیقات نشان می‌دهد از 381 عضو سابق، 43% وقتی جذب شده بودند، دانشجو (10%دبیرستان، 27%در کالج و 6% در مدارس عالی) بوده‌اندکه 38% از این دانشجویان وقتی به گروه مربوطه پیوستند، ترک تحصیل نمودند.

دو شنبه 22 مرداد 1397برچسب:نیکان، جریان شناسی، فرقه, :: 17:48 ::  نويسنده : علی یگانه

فرایند عضوگیری فرقه‌ها

ت) فرقه‌ها کجا به عضوگیری می‌پردازند؟ فرقه‌ها همه جا عضوگیری می‌کنند. آنها کلاس درس، سمینار، خلوتگاه، گردهمایی مذهبی و تمامی انواع جلسات را برای این کار برقرار نموده، به خانه گردی هم می‌پردازند. آنها مدرسه، دانشگاه، درمانگاه و مؤسسات تجاری به وجود می‌آورند. آنها در مجلات عصر جدید، روزنامه‌های آلترناتیو و ژورنال‌های تجاری تبلیغ می‌کنند. آنها در جلسات حرفه‌ای و تجاری، نمایشگاه‌های رایانه، نمایشگاه‌های انتشاراتی و نمایشگاه‌های خیابانی برای مراجعه می‌گذارند.

دو شنبه 22 مرداد 1397برچسب:نیکان، جریان شناسی، فرقه, :: 17:46 ::  نويسنده : علی یگانه

فرایند عضوگیری فرقه‌ها

الف) فرقه‌ها چه کسانی را عضوگیری می‌نمایند؟

فرقه‌ها افراد با محبت، مطیع، بشر دوست و منعطف را هدف قرار می‌دهند. زیرا چنین افرادی به سادگی قابل مجاب شدن و اداره هستند.

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان نیکان و آدرس ataataee.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: